A DAL A TIÉD! projekt bemutatkozása
az EMMI Budapesti Javítóintézetében.

 

Az EMMI Budapesti Javítóintézete a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kiírt „Bűntudattól az öntudatig” című bűnmegelőzési pályázatában Alapítványunkat választotta pályázati partnerként. A több komponensből álló projektben alapítványunk szakembereinek feladata a tehetségkutatás, tehetséggondozás a javítóintézet fiataljai között, illetve egy olyan színpadi produkció létrehozása, melyben maguk az érintettek mondják el gondolataikat a félelmeikről, a biztonságról, életcéljaikról, a bűnözés elkerülésének lehetőségeiről. Mindezt művészi formába öntve, egy zenés darabba beágyazva. Az intézet legtehetségesebb szerző és előadó növendékeit a márciusban megrendezendő versenyen szakembereink értékelik, díjazzák, majd felkészítik őket az április 29-én megrendezésre kerülő gálaműsorra. 

Az együttműködés első rendezvénye egy bemutatkozó koncert volt 2016. január 30-án a Javítóintézet növendékeinek. A Dal a Tiéd! projekt tehetséges fiatalokból álló csapata „A Mi dalunk!” című készülő bűnmegelőzési musical dalaiból adott elő válogatást. Az ország több pontjáró érkező művészeink nagy sikert arattak a Javítóintézet közönsége előtt. A rendezvény után készült fotón a fellépők között láthatók partner-vendéglátóink: Juhász Péter igazgató, Hegedüs Sándor igazgatóhelyettes, valamint Gelb Beáta oktatási szakmai vezető.

Az együttműködés jellegében és tartalmában is egyedülálló, kíváncsian várjuk az áprilisi előadást. A bemutatkozó műsorról készült videót egy hét múlva láthatjátok honlapunkon.