A mi dalunk! előadás

 

 

Szertelen-kék Alapítvány

 

Alapadatok

A Szertelen-kék Alapítvány a Fővárosi Törvényszéken 2005.02.08-án bejegyzett egyesület.

Bírósági nyilvántartásba vétel bejegyző végzésének száma:
PK. 61031/2004./9451

Székhely: 1044 Budapest, Flottilla u. 4.

Adószám: 18185597-1-41

Bankszámla szám: OTP Bank 11714006-20426901

 

Tevékenységünk bemutatása

A Szertelen-kék Alapítvány tizenkét éve működik. Célunk, a társadalom tagjainak védelme a bűnözéssel szemben, az áldozattá és elkövetővé válás kockázatának csökkentése, a kábítószer fogyasztás megelőzése.

Tevékenységeinket több éves előkészítő munka és felkészülés alapozta meg. A humor és a vidámság segítségével könnyebben tudunk közel kerülni a fiatalokhoz, és így az általunk közvetített értékrendet is szívesen fogadják. Az élő zene és a közös alkotás varázsa összekapcsolja az embereket, a prevenciós célok eléréséhez az élmény- és művészetpedagógiát is alkalmazzuk.

 

Partneri kapcsolatban állunk a rendvédelmi szervekkel, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal, valamint nevelési-oktatási intézményekkel és civil szervezetekkel. Az elmúlt években kapcsolódtunk a Belügyminisztérium és a Rendőrség ifjúságvédelmi programjaihoz. Munkatársaink között rendőrök, előadóművészek és más szakmákat képviselő önkéntesek egyaránt vannak, iskolában, óvodákban, ifjúsági táborokban és egyéb rendezvényeken ingyenes bűnmegelőzési programokat szervezünk. A könnyű műfaj segítségével, vidám, zenés előadásokba ágyazva már sok fontos gondolatot, pozitív üzenetet sikerült eljuttatni a fiatalokhoz. Az általunk felkért művészek, énekesek, humoristák ilyen témájú műsorainkkal több száz általános- és középiskolában tartottak – a tanulók, a tanárok és a szülők véleménye szerint is – nagysikerű zenés osztályfőnöki órákat. Előadásainkat nemcsak oktatási intézményekben, hanem nyári gyermektáborokban, alkotótáborokban, közbiztonsági napokon is bemutattuk.

A kulturális, művészeti és sport tevékenységek által a felnőtt társadalom pozitív részvételét erősítettük a fiatalok életében, erősítve a generációk közötti pozitív mintaadás lehetőségét, az értékszemlélet formálásának lehetőségeit. Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalokban a jogkövető magatartás kialakításának elősegítésére.

 

 

Link: Alapító_okirat

 

 

Budapest, 2018.01.18.

 

Illés István

a Szertelen-kék Alapítvány vezetője