Idősek számára bűnmegelőzési rendezvények

 

A dal a tiéd! csapat előadói számos alkalommal léptek fel idősek előtt, olyan bűnmegelőzési rendezvényeken, amelyeket nyugdíjas klubokban tartottunk. A fiatalok részvétele lehetőséget nyújtott a kapcsolatteremtésre, egymás megismerésére, a bizalom erősödését szolgálta, ezáltal hozzájárult az idősek és a fiatalok áldozattá válásának megelőzéséhez.

 

Részletesen: Idősek számára bűnmegelőzési rendezvények

 

 

Éld biztonságban az életed! rendezvények

 

A bűnmegelőzési ismereteket és a zene élményét összekapcsoló rendezvényeken közös élményeket és ismereteket szerezhettek a résztvevő gyerekek és tanárok.

A műsor vázát A dal a tiéd! csapat és tagjai által írt, saját életüket feldolgozó dalok adják. Olyan pozitív viselkedésminták mutatkoznak meg az előadás során, amelyek a problémákat a megoldás felől közelítik meg, és a többi fiatal számára is példát mutatnak, olyan üzeneteket juttatnak el a fiatalokhoz, amelyek segítenek abban, hogy az életük során megfelelő döntéseket hozzanak, amelyek hozzájárulnak biztonságuk megőrzéséhez.

 

Részletesen: Éld biztonságban az életed

 

 

Éld biztonságban az életed! táncelőadás alkotótábor

 

Az alkotótáborban az előadás szereplői és A dal a tiéd! csapat fiatal alkotói közösen dolgoznak a darab megvalósításán és színpadra állításán. A táborban zenei szakemberek, művészek és előadók segítettek a fiatalok művészi kibontakozásában. Emellett a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kompetenciáikat is fejlesztettük, képzett trénerek és bűnmegelőzési szakemberek az élménypedagógia és a művészetpedagógia segítségével foglalkoztak a résztvevőkkel. Különleges kortárs segítő képzéseink már bizonyították, hogy a művészet mennyi fiatalhoz képes eljuttatni a kortársak által közvetített bűnmegelőzési üzeneteket (Melléklet 2. Kortárs segítő képző alkotótábor program).

 

Helyszín: Platán Szálláshely

6762 Sándorfalva, Szabadság tér 3.

Időpont: 2018. augusztus 09-12. (csütörtök-vasárnap)  

 

A kortárs segítő képző alkotótáborban résztvevők száma: 30 fiatal 7 fő mentor (tanár, bűnmegelőzési szakember, tréner, zenei szakember, előadóművész).

A résztvevőket a kortárs segítő szerep iránti elkötelezettségük és a közös munkában való részvételük, alkalmasságuk alapján hívtuk meg a táborba. Az alkotás és a közös élmények fontos szerepet játszanak az életükben, ezért nagyon várták az új lehetőséget a találkozásra és a munkára. A meghívott előadók kiválasztásának szempontja az volt, hogy személyes példán keresztül mutassák meg a fiataloknak, hogy céljaik eléréséhez sok munkára, kitartásra van szükség, mert csak a befektetett munka segítségével érhetik el, amit szeretnének megvalósítani. Az élménypedagógiai foglalkozások erősítették az összetartozás érzését, melynek alapja a tolerancia és a tisztelet. A munkájuk során a kortárs segítő szereppel kapcsolatos feladatokat és nehézségeket is megismerték, megértették mekkora felelősséget jelent, hogy példát mutatnak másoknak, és hatással vannak a kortársaik gondolkodására.